Iris Joosten

10672392_819388244767430_2343634574363816927_nIris is sinds april 2014 eigenaresse bij Every Move Dansstudio en komt uit Rotterdam. Hier heeft ze ook de vooropleiding gedaan van Codarts, de Havo voor Muziek en Dans. Hier heeft ze lessen gehad in Modern, Klassiek ballet, Hip Hop, Improvisatie dans en Afrikaanse dans. Hierna heeft ze aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten gestudeerd waar ze in 2014 aan de academie voor danseducatie haar HBO-diploma heeft behaald. Hierna heeft ze zich meteen gestort op haar grote droom, een eigen dansschool. Toen deze kans zich voordeed heeft ze die met beide handen vastgepakt.

 

“Dat dans voor mij bestemd is heb ik nooit in twijfel getrokken. Toen ik 4 was deed ik mijn eerste dansstappen en tot op de dag van vandaag dans ik door de dagen. De passie voor het lesgeven heb ik ontwikkeld op de dansacademie en drijft me iedere dag. Mijn doel in de lessen is om de leerlingen dansplezier te laten ervaren. Naast het beleven van plezier is ook het leren van de juiste techniek belangrijk. Om iedereen plezier te laten beleven is persoonlijke aandacht voor mij heel belangrijk. Iedereen ervaart dans op zijn of haar eigen manier en door al die individuen even belangrijk te maken ontstaat er harmonie. Harmonie in de les en harmonie in de dans.”

 

 

Stefan Dirven

Stefan is sinds 2013 werkzaam bij Every Move Dansstudio. Hij komt uit Etten-Leur. Stefan is begonnen met studeren bij Florijn College Breda. Daar studeerde hij bedrijfskunde. Na 2 jaar studeren wilde hij toch liever iets met bewegen gaan doen, daarom is hij gestopt bij Florijn en begonnen bij het CIOS Goes/Breda. Al snel is hij daarop doorgegaan door zichzelf te verdiepen in gymlessen geven op basisscholen. Na afgestudeerd te zijn aan het CIOS wilde hij zich nog verder verbreden en is in het 2e leerjaar ingestroomd van de ALO in Eindhoven. Tijdens deze periode heeft hij zijn eigen bedrijfje opgezet binnen breakdance lessen en zo is hij uitgekomen bij Every Move Dansstudio. 

 

“Dansen is iets waar ik pas laat mee ben begonnen. Toen ik 17 jaar was ben ik lessen breakdance gaan volgen. Daarvoor probeerde ik eigenlijk altijd wat tricks, maar nooit met de perfecte uitvoering. Toen mijn broer (Robert-Jan) liet zien wat hij in een paar lessen breakdance allemaal kon doen wist ik gelijk dat ik dit ook wilde. Sindsdien ben ik volle bak bezig om mezelf op een hoger niveau te krijgen. 5 Jaar geleden hebben ik in Etten-Leur met de jongens met wie ik trainde een eigen groep opgezet genaamd: Floorillaz. Met deze jongens is het in 2012 gelukt om in de top 16 te komen van Nederland. Dit was 1 van de dromen die ik graag wilde bereiken. Maar als je eenmaal iets hebt behaald ben je waarschijnlijk toch een beetje gretig en wil je nog meer. Dat is ook de reden waarom ik veel nieuwe dingen wil blijven proberen bijvoorbeeld meedoen met theatershows, tv-programma’s, workshops en andere shows. Momenteel ben ik bezig om tussen dansscholen waar ik lesgeef wedstrijden op te zetten. Daardoor komen leerlingen van mij van verschillende dansscholen tegenover elkaar. De gedachte hierachter is om mijn leerlingen te laten ervaren hoe het is om tegenover iemand te staan die ze niet kennen. Hierdoor kunnen leerlingen van elkaar leren, waardoor ze nog beter worden in wat ze al kunnen. Weer een nieuwe uitdaging voor hen en voor mij om komend jaar naar uit te kijken!”

Annieka Smith

Annieka is sinds 2017 werkzaam bij Everymove Dansstudio, waar ze het zwangerschapsverlof van Iris voor 2 groepen opving. Sinds januari 2018 heeft ze stage gelopen bij de lessen van Iris waarin ze ook zelf een aantal streetdance- en hiphoplessen heeft overgenomen.  Annieka komt uit Breda en heeft in het schooljaar 2016/2017 haar HAVO-diploma behaald. Vanaf 2008 danst ze hiphop en streetdance. Dit heeft ze eerst gedaan bij Black&White, maar omdat het bedrijf ging verhuizen is toen in het Bress sportcentrum, Everymove Dansstudio gekomen, waar na al die jaren Annieka nog steeds te vinden is.

 

“Mijn liefde voor dans begon al toen ik erg klein was. Ik ben pas op 7/8 jarige leeftijd begonnen met echte streetdance/hiphop lessen. Vriendinnetjes van mij dansten destijds bij Black&White en ik heb daar toen ook een gratis proefles genomen. 10 Jaar later dans ik nog steeds op dezelfde plek waar het allemaal begon! Dansen en optreden vond ik vanaf dag 1 al leuk om te doen, maar mijn passie voor lesgeven kwam pas later. Naast de hiphop lessen die ik bij Everymove volg, heb ik in het schooljaar van 2017/2018 klassieke- en moderne lessen bij verschillende dansscholen gevolgd. Deze dansstijlen waren nieuw voor me en erg leuk om te volgen, maar mijn hart ligt toch bij de hiphop. In de hiphop lessen die ik geef vind ik niet alleen technieken aanleren belangrijk, maar de samenwerking van de leerlingen en hun eigen stijl ontdekken staan ook centraal.”

 

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.